عوارض و موارد مصرف قرص لورازپام 1 میلی گرم چیست
قرص لورازپام
قرص لورازپام ,قرص لورازپام چیست,قرص لورازپام 1,قرص لورازپام برای چیست,قرص لورازپام 2 چیست,قرص لورازپام2,قرص لورازپام ۱,قرص لورازپام ٢
توضیحاتی در مورد قرص لورازپام
قرص لورازپام (Lorazepam) برای درمان بیخوابی و اضطراب بکار میرود. بیقراری، فراموشی، خواب آلودگی و افسردگی از عوارض لورازپام میباشد. در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد عوارض و موارد مصرف قرص لورازپام 1 میلی گرم چیست صحبت کنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد
موارد مصرف قرص لورازپام
این دارو به طور کوتاه مدت دردرمان اختلالات اضطراب ،به عنوان داروی کمکی در درمان اضطراب همراه با افسردگی روانی ،بی خوابی و حملات صرعی به کار می رود .لورازپام برای درمان بیخوابی و اضطراب بکار میرود. لورازپام همچنین شل کننده عضلانی و آرامبخش است.
مشخصات قرص لورازپام
لورازپام (به انگلیسی: Lorazepam) رده درمانی: بنزودیازپینها اشکال دارویی: قرص نام تجاری : Ativan
مکانیسم اثر قرص لورازپام
لورازپام از بنزودیازپینها است. این دارو باعث تسهیل یا افزایش عمل مهاری GABA که یک ناقل عصبی مهاری در مغز است میشود که این خود باعث مهار پیش و پس سیناپسی در تمام نواحی CNS خواهد شد. لورازپام مانند سایر بنزودیازپین ها با گیرنده های GABA گاما آمینو بوتیریک اسید هم پوشانی دارد. این گیرنده ها در مغز بطور گسترده ای پراکنده هستند. اتصال به جایگاه گیرنده های گابا باعث افزایش اثرات انتقال عصب این واسطه شیمیایی می شود. این اتصال باعث باز شدن کانال کلراید بر روی رسپتور می شود و باعث افزایش پلاریزاسیون نرون می گردد. به نظر می رسد بنزودیازپین ها اثر مهار کننده گابا را تقویت می کنند و از این راه میزان تحریک نورون ها را در بسیاری از مناطق مغز کاهش می دهند
آشنایی با قرص لورازپام
قرص لورازپام (Lorazepam) برای درمان بیخوابی و اضطراب بکار میرود. لورازپام همچنین شلکننده عضلانی و آرامبخش است. این دارو بعد از مصرف خوراکی، از دستگاه گوارش به خوبی جذب میشود.
وابستگی به قرص لورازپام
مصرف طولانی مدت دارو ممکن است موجب بروز وابستگی فیزیکی و روانی به آن شود. علاوه بر لورازپام داروهای دیگری هم برای رفع اضطراب وجود دارند که میتوانید در لینک زیر با آنها آشنا شوید.
تداخل دارویی با قرص لورازپام
فنوتیازینها، مخدرها، باربیتوراتها، الکل، ضد هیستامینها، مهارکنندههای مونوآمین اکسیداز (MAO)، بیهوشکنندههای عمومی و داروهای ضد افسردگی، سایمتیدین، دیگوکسین.در صورت مصرف همزمان با داروهای مضعف CNS، ضد دردهای مخدر،بیهوش کننده های عمومی ،مهارکننده های مونو آمینواکسیداز،ضد افسردگیهای سه حلقه ای و داروهای پایین آورنده فشار خون که باعث تضعیف CNSمی شوند(مانند کلونیدین ومتیل دوپا)ورزرپین ممکن است اثر مضعف CNSلورازپام تقویت شود .مصرف همزمان بنزودیازپین ها با ایترا کونازول وکتوکونازول ،ممکن است سبب مهار متابولیسم بنزودیازپین ها ودر نتیجه افزایش غلظت پلاسمایی این داروها شود .
نحوه مصرف قرص لورازپام
لورازپام با مقادیر متفاوت برای افراد متفاوت با مشکلات متفاوت تجویز میشود. بنابراین میزان دقیق مصرف این دارو باید توسط پزشک معالجتان تعیین گردد. به طور معمول به منظور درمان اضطراب در بزرگسالان 2 تا 3 میلیگرم از دارو به صورت روزانه در 2 تا 3 دوز تقسیمشده مصرف میشود. دوز معمول 2 تا 6 میلیگرم در روز و حداکثر دوز روزانه 10 میلیگرم میباشد. قرصهای زیر زبانی لورازپام را نباید جوید یا درسته بلعید، بلکه باید حداقل ۲ دقیقه زیر زبان نگاه داشت تا بهتر جذب شود. توجه: اگر یک نوبت مصرف دارو را فراموش کردید، به مجردیکه آن را به یاد آورید مصرفش کنید، مگر این که بیشتر از یک ساعت از آن گذشت باشد. در این صورت نوبت فراموش شده را رها کرده به برنامه دارویی معمولتان باز گردید و مقدار دارو را دوبرابر نکنید.
نکاتی در مورد مصرف قرص لورازپام
لورازپام میتواند اعتیادآور باشد، و در صورت قطعه ناگهانی آن ممکن است علایم ترک (گیجی، افت قوای ذهنی، دل پیچه، افزایش تعریق، تهوع، استفراغ، حساسیت به نور یا صدا، احساس گزگز یا سوزن سوزن شدن) دارو رخ دهد. پس از مصرف طولانی مدت، دارو نباید بطور ناگهانی قطع شود بلکه این کار باید طی چند هفته به صورت تدریجی صورت گیرد. در صورت حساسیت به لورازپام، هر نوع ماده غذایی، رنگهای خوراکی یا نگهدارندهها با پزشک مشورت کنید. تا مشخص شدن پاسخ بدنتان به دارو هنگام رانندگی یا کار با ابزار خطرناک احتیاط کنید. لورازپام در برخی افراد موجب خواب آلودگی و افت سطح هوشیاری میشود. برای جلوگیری از خواب آلودگی بیش از حد، باید کمترین مقدار مؤثر مصرف شود. هرگونه تغییر در مصرف دارو باید زیر نظر پزشک انجام گیرد. از مصرف مقادیر زیاد فرآوردههای حاوی کافئین خودداری کنید، زیرا ممکن است در اثربخشی لورازپام تداخل کند. لورازپام ممکن است در شیر ترشح شود. این دارو نباید در دوران شیردهی مصرف شود. در صورت بروز حساسیت مفرط یا واکنشهای متناقض مانند حالت هیجان مفرط حاد، اضطراب، توهم، اسپاسم عضلانی، بیخوابی یا خشم، مصرف دارو باید قطع شود. به عنوان ضد تشنج، دوره درمان با این دارو باید کامل شود. لورازپام را دور از دسترس کودکان و دور از گرما، نور مستقیم و حرارت مرطوب نگهداری کنید (در این شرایط لورازپام فاسد میشود)
- ۹۷/۱۰/۰۱